2011. július 18., hétfő

Party a szőlőhegyen.... Jelszó:irány a ranch



Már régen jegyeztem be újabb ételeket....ennek is megvan az oka....Itt is tombol a kánikula, a vakáció, ebből adódóan leginkább azok az ételek kerülnek előtérbe, amik gyorsan elkészíthetők, nem kell pluszban fűteni a lakást a sütés-főzéssel, és naná a gyerekek is szívesen megeszik - ergo: főzelék kizárva!!! Így most egy 5-6 ételből álló "menüfelsorolás" forog körbe-körbe hetente.....

No de ez a bejegyzés most nem ezért születik, mert a vakációs menükről posztolnék....nem ám!!!!
Hanem mert meghívást kaptunk....komoly írásos meghívóval! Erika barátném gondolt egyet, és meghívott minket az ő kis hajlékukba. Nagyon készült, hetekig izgalomba tartotta a gondolat, hogy megyünk, és mivel készüljön - programokon törte a fejét! - mit főzzön, tálaljon. Ő állítja magáról, hogy nincs nagy tehetsége a konyhai remekekhez (ezt a nézetét mondjuk nem osztom! - és bizonyította is ,hogy tévedett!)

Most sem volt másként, irtó meleg volt, már-már elviselhetetlen kánikula reggeltől...Ám vendéglátónk nagyon leleményes volt!!!! A welcome-drink stílusosan jégpohárban fogadott mindenkit!!!!


A házigazdák: Erika és Péter no meg a jégpohár...!

Welcome drink
Miután mindenki elfogyasztotta a köszöntő italát, helyet foglaltunk a szépen megterített asztalnál, ahol előételek sokasága fogadott minket. (sajnos elmaradt a fotó ezekről, de elhihetitek, finom volt!) Szép tálakon várakoztak a falatkák: stifolder, kolbászkarikák, igazi házi kecskesajt (ez mindenki kedvence), pici lilahagymával bolondítva mindez. hja.....és autentikus házi kenyér is került az asztalra (nem rontott az érdemén, hogy pékségből, mert gyönyörű volt és finom!)


Ekkor megkezdődött a trakta.....  Erikám szeirnt a "hülyegyerekbiztos"-recept!! :sárgadinnye-leves következett. Valóban egyszerűnek tűnő gasztroremekről tett tanúbizonyságot, és emelt az egyszerűségén, hogy saját héjában szolgálták fel, ami nagyon eredeti volt!

Házigazdáink semmit nem bíztak a véletlenre! Készültek kifejezetten "férfias" fogások, ez volt pl. a csülökkel főzött pincepörkölt. Péter készítette bográcsban....

Erika készítette el a "női fogást", ami most az ő kedvence volt : fűszeres pulykamellkockák zöldségekkel sütve. ahogy ő hívta...no azt most hagyjuk!!! elég ha mi tudjuk..... ehhez kínált még egy könnyű tejfölös öntetet.

Készült még tzatziki is! Ennek története van. Mégpedig, hogy a másik meghívott páros - 3A2I és Joe -most érkezett haza Korfuról, ahonnan souvenirként tzatziki fűszert hoztak nekünk. Azonban itthon derült ki számukra, hogy amit ott helyi nevezetességként ipari mennyiségben fogyasztottak, eltér jócskán attól amit a hozott fűszerrel készíteni tudunk itthon! Csalódással tapasztalták, hogy amit ott árulnak, az a turistáknak szánt fűszerremek, nem egyezik az általuk megismert ízzel......Ettől még finom lett az itthoni "tzatziki", csak kicsit "fokhagymás"....

Aztán nincs ám vége a felsorolásnak, amit magunkba kellett gyömöszölni!!!! Megbírkóztunk az előétellel, a levessel - mégha könnyű nyári volt is - a kétfogásos főétellel, aztán jöttek a desszertek! A már jól bevált gyümölcsös túrótorta (erről sajnos nincs fotó, de gondolom mindenki ismeri...). Meg volt még "halálos csokitorta" - aki ismeri ezt a "Stahl-os" remeket, tudja, mitől halálos.... de én imádom épp ezért amitől olyan halálos , mégpedig az irtó mennyiségű csoki miatt!!! Mivel ez épp nekem készült, hát meg tudtam bírkózni a gondolattal, hogy bevágok egy szeletet!!!! de halmoztuk az élvezeteket, ezért megkoronáztuk még egy gombóc vanília fagyival....nyami volt ez is!


Mielőtt még valaki feltételezné, hogy ez itt a vége, ha már desszertnél tartunk, akkor nagyon nagyot tévedett!!!! Ugyanis vissza volt a kávé. Aminek a fontosságát nem is az adta igazán, hogy igazán finom, igényes italt szolgáltak fel nekünk....hanem a tálalás!!! (ennek is története van, magunk között, ezzel most nem fárasztanék minden olvasót...)
Érdekessége még a szervirnek, hogy a kávét eredeti Josephine készletből ihattuk!

A teljes beszámolóhoz hozzátartozik még, hogy felsorolásba kerüljön a fotókon alig látszódó , de nagy sikert besöprő medvehagymás kifli is amit Gabi készített, igen jól!!! Aztán volt még részemről két napraforgó is (közkívánatra), az egyik a szokásos, már-már alap sonkakrémes töltelékkel, aztán újra megpróbálkoztam a sajtos változattal immár nagyobb sikerrel. Ez most fetás sajtkrém töltelétek kapott, így már nem volt annyira száraz mint az első próbálkozáskor a sima vaj-reszelt sajt változat (ajánlom figyelmetekbe).
Gabi a medvehagymás kiflikkel...




Sonkás napraforgó
Fetás sajtkrémes napraforgó


Amikor már nem bírtunk enni, csak pihegni, akkor a "szabad program" keretében lehetőségünk volt medencézni, ami ebben a kánikulában igencsak jól esett.
Akinek volt kedve ellátogathatott egyik közeli "ranchra" csacsinézőbe...
Aki viszont maradt, azokat a két cica szórakoztatta....Mici és Csufi:


Késő estig vendégeskedtünk, közben második felvonásban megettük a "maradékot", amit el tudtok képzelni, milyen mennyiség lehetett, ha a teljes létszám újraterítve lakmározott!

Annyira jól éreztük magunkat, hogy a  háziak vegyék fenyegetésnek: visszatérünk!!!!
Köszönjük a vendéglátást!


Viszlát!

1 megjegyzés: