2012. február 9., csütörtök

Maci süti


Egy újabb party-süti! Mert ugye még mindig farsangi időszak van, és sok a party... Ez is azok közül az egyszerű, keksz alapú sütik sorából került ki.... A formázás is ugyanilyen egyszerű - még akár a gyerekek is bevonhatók!

A tészta hozzávalói:

35 dkg puha vaj,
25 dkg cukor,
35 dkg liszt,
csipet só,
3 ek kakaópor (holland)
1 tk. sütőpor

A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

Amikor összeállítottuk a tésztát, akkor diónyi - vagy annál kicsit nagyobb - gombócokat készítünk és azokat berakjuk a sütőpapíros tepsibe, majd kezünkkel, vagy pohár talpával ellapítjuk (tudjátok, mint azt a bizonyos sima cookies-t!). Jöhetnek a fülek! azokhoz 2-2 mogyorónyi gombócot készítünk és a korongok széléhez nyomjuk és ellapítjuk - már kész is a macifej!!!!
A szemekhez most színes, csokibevonatos cukorkát használtam (olyan Smarti's-féle), de ez is fantázia kérdése, lehet akár mogyorószemeket is betenni és akkor igazi barnaszemű macink lesz. 
Előre melegítettem a sütőt 180C-ra és 10-15 percig sütöttem. Vigyázat, nem kell kiszárítani, elég neki ez a kevesebb sütés is!

Mikor kicsit meghűltek, akkor cukormázzal orrot, szájat rajzoltam nekik.....
Ebből az adagból kb. 30-35 db macifej lesz (mérettől függően).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése