2012. március 18., vasárnap

Karfiol gratin


A gratin mindig valamilyen "csőben sütve" étel franciás elnevezése. Ezen a módon készülhet akármilyen zöldségféle: burgonya, kelbimbó, zöldbab vagy a most hozott karfiol. A szingli konyhák kedvelt étele, mert viszonylag gyorsan , és egyszerűen elkészíthető és kalóriatartalma is megfelelő. 

Egy kisebb fej karfiolt rózsáira szedünk és sós vízben félkeményre főzzük. Leszűrjük és a vajjal, zsemlemorzsával kikent sütőtálba sorakoztatjuk. Ha tele az edény, leszórjuk még a tetejét is zsemlemorzsával - én jó bőven szeretem - , megszórjuk reszelt sajttal, és leöntjük 1 nagy doboz, sóval elkevert tejföllel /90 napos diéta esetén növényi tejszínnel és no sajt!/. 
Forró sütőben (kb . 200-220 C) 20-25 percig pirosra sütjük.

Nálunk nagyon kedvelt vacsoraétel vagy amikor a 90 napost követjük , a keményítő napon lehet a menü ez a prézlis karfiol!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése