2016. február 21., vasárnap

Perverz csirkemell spirálburgonyával - Blogkóstoló 27.



Az újabb blogkóstolós játékra készült ez a bejegyzés, mert szeretem ezt a virtuális vendégeskedést! 
A 27. Blogkóstoló háziasszonya a már rutinos Bogi, a Vöröskaktusz diétázik bloggerinája
Nekem ismét egy érdekes, de már ismert blogot sorsolt a szerencse, Habvero-fakanal.blog lett a párom ebben a játékban. Előttem már ismert és látogatott blog az övé, szívesen tallóztam hát a receptek között. Nem volt könnyű dolgom, mert sok olyan receptet találtam amit kipróbálnék tőle. Ígérem, meg is teszem.....

Erre a játékra most ezt az érdekes, figyelemfelkeltő elnevezéssel bíró csirkereceptet választottam. Remélem nektek is elindítja a fantáziátokat! 

Az eredeti recept egész csirkét ír, illetve csirkecombokat , de most én annak hiányában csirkemellből készítettem el. 

Hozzávalók:
4 szelet csirkemell
0,33 dl dobozos sör
5 gerezd fokhagyma
só, bors, p.paprika, chili
3 ek baracklekvár
1 kanál unicum
olaj

A csirkemelleket fűszerezzük sóval, borssal. A sörbe beledobunk 3 gerezd fokhagymát. A többi hozzávalót, a lekvárt, unicumot, fűszereket, 2 gerezd fokhagymapépet, olajat jól elkeverjük. 
A hússzeleteket vékonyan átkenjük a kencével, majd sütőtálba sorakoztatjuk és felöntjük a fokhagymás sörrel, lefóliázzuk és forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük. 
Ha már megpuhult a hús a fólia alatt, levesszük azt és újra megkenjük a lekváros-fűszeres masszával, majd sütjük még. Megfordítjuk a hússzeleteket és a végén is átkenjük a maradék kencével és pirosra sütjük.
Egy igazán érdekes, egzotikus ízvilágot kapunk, jól passzolt hozzá a spirálban sütött burgonya.